2018.08.18. A nagyhalászi kvartett a második helyen zárt a Barátság Kupa nyitányán.

2018.08.18.Szombat: BARÁTSÁG KUPA – Nagyhalász Speedway Ring – Megérkeztek a csapatok nevezései – Főtámogató: Hell Energy Drink, Kiemelt támogató: HEINEKEN
A lőerők készen állnak! A versenyzők a győzelemre készülnek! Szeptember 22-én szombaton újra óriási küzdelem, és versenyfutás az idővel a Nagyhalászi Speedway Ring Clubban! Gyere és szurkoljunk együtt a legőrültebb motorosoknak és a magyar versenyzőknek! Hajrá Magyarország!
Mutasd mindet!

2018.08.18. A nagyhalászi kvartett a második helyen zárt a Barátság Kupa nyitányán.

 

Remek versenyt láthattak az érdeklődők szombaton a Nagyhalász Speedway Ringen, ahol a salakmotoros Barátság Kupa nyitófordulóját rendezték. A négy nemzet klubcsapataiban légiósok is voltak, így például a nagyhalásziaknál az ukrán Andrej Kobrin, a szovákiai zsarnócaiaknál a bolgár Milen Manev.

 

 

Izgalmakban és bukásokban nem volt hiány, utóbbiból annyi volt, mint az eddigi halászi versenyeken összesen. Nem unatkoztak az egészségügyi stáb tagjai, élükön dr. Szegedi Tibor Zsolttal, a verseny orvosával. Szerencsére egyik sérülés sem volt súlyos. Volt elcsúszás, ellenfél szabálytalansága miatt bukás és célszalagszakítás kuplungszakítás miatt. Volt olyan futam, amelyet háromszor is elrajtoltattak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 A csehek vitték a prímet találkozón. Végül Petr Chlupác volt a verseny legeredményesebbje 14 egységgel, az öt futamából csak egyszer zárt másodikként, a többi elsőként ért célba. A második helyet a jól hajrázó nagyhalászi gárda szerezte meg. Az ezüstben Kovács Roland vállalta a legnagyobb szerepet, tizenegy pontot motorozott. Az utolsó futamban remek rajt után állt a élre, az utolsó körben az utolsó kanyar derekán Levishin kiütötte a motorját, amiért leállították a körözést. Mivel az utolsóban történt mindez, a vétkest kizárták és a teljesített harmadik kör eredményét vették figyelembe, így szerezte Roland a harmadik három pontját, ezzel felhozta a második helyre a halászi kvartettet.

 

A csapattársai közül Kobrin motorja még a találkozó előtt megadta magát, végül az Albók József pályatulajdonostól kölcsönbe kapott kétkerekűvel versenyzett. A fiatal magyarok közül Bárány Márk és Fazekas Dennis három, illetve két pontot motoroztak. A verseny következő fordulója az ukrajnai lesz, mégpedig pénteken Rovnóban.

 

Salakmotor: Barátság Kupa, 1. forduló

1. AK Markéta Parha (cseh) 49 pont (Petr Chlupac 14, Ondrej Smetana 13, Filip Hájek 12, Jan Kech 10), 2. Nagyhalász Speedway Team 25 (Kovács Roland 11, Andrej Kobrin 9, Bárány Márk 3, Fazekas Dennis 2), 3. Speedwa Club Rivne 23 (Marko Levishin 9, Vitali Lisak 8, Nazar Tkacsuk és Nazar Fedocsuk 3-3), 4. Speedway Club Zarnovica 21 (Milen Manev 7, Michal Tomka 5, Ján Mihalik és Jakub Valkovics 4-4, David Pacalaj 2.)

Vélemény, hozzászólás?