Fennállása legjobb versenyét rendezte a Speedway Ring. A salakmotoros EB Challenge viadal izgalmas futamokat hozott, és a nemzetközi szövetség képviselői is elégedettek voltak a szervezéssel. 

 

Sok nagy csatát láthatott már a Nagyhalász Speedway Ring közönsége, de olyat mint múlt szombaton, még soha. Szinte minden futam izgalmas volt, sok előzéssel tarkítva a SEC Challengen, a végén pedig csak különfutamok után dőlt el, kik azok akik az EB döntőbe jutottak. A nemzetközi szövetség képviselői is maximálisan elégedettek voltak a szervezéssel. 

– A vezetőbíró, a FIME képviselői mind-mind gratuláltak, és jelezték, hogy örömmel hoznának ide hasonló versenyeket. Sok salakmotorversenyt láttam már életem során, de olyat, hogy négy különfutamot rendeznek egy kiadó helyért, még nem. A pálya remekül vizsgázott, sok előzést láthattak a szurkolók, és szerencsére baleset sem történt – mondta Albók József, a Nagyhalász Speedway Ring tulajdonosa. 

nyiregyhaza.hu

A FIM Europe vezetése szeretné, ha több hasonló rangos versenyt rendeznének a pályán, sőt a GP promótere is megkereste a Speedway Ring vezetését, hogy hozna Nagyhalászba fordulókat. Az biztos, hogy szeptember 2-án még lesz egy páros verseny, utána viszont a szakágvezetés miatt kialakult konfliktus következtében bezár a létesítmény.