Emlékverseny lesz Krskóban, de bajnoki nem

Van az a szint amikor inkább azt mondjuk, hogy nem
Világbajnok Nagyhalászban! Az ausztrál csapatvilágbajnok, GP futamgyőztes ausztrál Max Fricke is a szabolcsi pályán tréningezik.
Mutasd mindet!

Emlékverseny lesz Krskóban, de bajnoki nem

A szlovén szövetség közbe szólt, így nem lehet megrendezni a magyar-szlovén bajnokság negyedik fordulóját.

A vasárnapi krskói találkozó csak emlékverseny lesz Foto: Sašo Ključarič

.

Újabb csavar van a magyar-szlovén salakmotoros bajnokságban. Mint ismert, a z első fordulót a nagyhalásziak április 23-án szerették vonal megrendezni. A szlovének kérésére elhalasztották és végül október 29-re írták ki. Ekkor a nagyhalászi klub kérte a verseny lemondását, mert nem volt lehetőség megfelelő színvonalú motorosok meghívására. 

Aztán jött az újabb hír, miszerint vasárnap Krskóban – ahol a második forduló rendezték – a Matije Duha-emlékversenyt is jelentő Krskó Kupa egyben a bajnokság negyedik, záróköre is lett volna. A krskói klub tervét a magyar szakszövetség elfogadta. Pénteken aztán kiderül, hogy a szlovén szövetség nem engedélyezte, hogy a vasárnapi emlékverseny bajnoki futam is legyen. 

Ezt kifogásolta a krskói kub, amely levelében arról írt, hogy az emlékversenyt a tervek szerint megrendezik. Véleményük szerint a szövetség döntéséhez a lendvai klubnak is köze lehet, mert így az ő versenyzőjük Matic Ivacic a szlovén bajnok a mögötte két pont hátránnyal álló krskói Nick Skorja és a ljubljanai Anze Grmek előtt.

Vélemény, hozzászólás?