Jön a második forduló a bajnokságban
Minden ígéret csak annyit ér, amennyi megvalósul belőle!
Mutasd mindet!

Újra Fazekas a legjobb magyar

A magyar salakmotorosoknak vasárnap délután Krskóban volt jelenésük, ugyanis a Matija Gubec Stadion adott otthont a szlovénokkal közös rendezésű bajnokság második fordulójának.

A mieink közül valamennyien starthoz álltak, a Nagyhalászi Motorsport Sportegyesület színeiben Fazekas Dennis és Bárány Márk, a SpeedWolf Debrecen két salakszórója, Kovács Roland, illetve Magosi Norbert, valamint a vasadi Arena Moto Hungary pilótája, Füzesi Richárd.

A szlovén és magyar salakosokon kívül Lengyelországból, Olaszországból, Dániából, Ausztriából és Csehországból érkeztek salakszórók a viadalra.

Már a második futamban magyar csatát láthatott a nagyérdemű, amiben a bajnoki címvédő Fazekas legyőzte Magosit, apró szépséghiba, hogy a futamot a szlovén Miran Praznik nyerte honfitársa, az első forduló győztese, Anze Grmek előtt.

Az 5. etapban Bárány másodikként ért célba, megelőzve Füzesit. A speedwolfosok küzdelmében Magosi volt a jobb, a 47 esztendős vaspapucsos a cseh Jan Macek mögött másodikként ért célba, míg Kovácsot negyedikként intette le a kockás zászló.

A 13. futamban a szlovén Nick Skorja diadalmaskodott, Fazekas lett a második, míg Füzesi – az olasz Nicolas Vicentin után – a negyedik helyen végzett.

A 17. próbálkozásnál Matic Ivacic nyert Magosi és Füzesi előtt.

A következő futam kettős magyar sikert hozott: Fazekas lett az első, Kovács a második, az olasz Andrea Battaglia végzett a harmadik, míg Bárány a negyedik pozícióban.

A 20 futamos alapversenyt követően Fazekas 8 ponttal a 7., Magosi 7 ponttal a 9., Kovács 6 ponttal a 11., Bárány 4 ponttal a 13., míg Füzesi 2 ponttal a 14. helyen zárta a viadalt, s így egyetlen magyar pilóta sem folytathatta a küzdelmet.

Egyenes ágon a két legjobb, Skorja (15 ponttal) és Ivacic (14) jutott a döntőbe, míg a reményfutamból az osztrák Daniel Gappmaier és Grmek harcolta ki a finálés indulás jogát.

A legjobbak futamában a hazai pályán induló Skorja nem talált legyőzőre, így valamennyi futamát megnyerve diadalmaskodott. A krskói motoros mögött Ivacic, Gappmaier, Grmek lett a sorrend.

A verseny krónikájához tartozik, hogy a dán Nicklas Clausen a negyedik etapban bukott, s kórházba kellett szállítani kivizsgálásra.

A felnőttek küzdelme mellett megrendezték az ifjúságiak, azaz a 250 köbcentisek versengését is, ahol a SpeedWolf Debrecen salakszórója, Lovas Zoltán képviselte hazánkat.

A négy pilótát felvonultató mezőny négy alkalommal mérte össze tudását. A hajdúsági tehetség mindannyiszor másodikként ért célba, s valamennyi alkalommal a Sven Cerjak mögött végzett.

A magyar-szlovén közös bajnokság október 23-án Debrecenben folytatódik.

BN

Végeredmény:

Magyar-szlovén közös bajnokság:

  1. Nick Skorja (szlovén) 20 pont, 2. Matic Ivacic (szlovén) 18, 3. Daniel Gappmaier (osztrák) 16, 4. Anze Grmek (szlovén) 14, 5. Jan Macek (cseh) 12., 6. Jakub Sroka (lengyel) 11, 7. Fazekas Dennis (magyar) 10, … 9. Magosi Norbert (magyar) 8, 11. Kovács Roland 6, … 13. Bárány Márk (magyar) 4, 14. Füzesi Richárd (magyar) 2.

Magyar bajnokság:

  1. Fazekas Dennis (Nagyhalászi Motorsportért Sportegyesület) 20 pont, 2. Magosi Norbert (SpeedWolf Debrecen) 18, 3. Kovács Roland (SpeedWolf Debrecen) 16, 4. Bárány Márk (Nagyhalászi Motorsportért Sportegyesület) 14, 5. Füzesi Richárd (Arena Moto Hungary) 12.

Az állás:

Magyar-szlovén közös bajnokság:

  1. Nick Skorja (szlovén) és Matic Ivacic (szlovén) 36-36 pont, 3. Anze Grmek (szlovén) 34, 4. Fazekas Dennis (magyar) 24, 5. Kovács Roland (magyar), Magosi Norbert (magyar) és Daniel Gappmaier (osztrák) 16-16, … 13. Bárány Márk (magyar) 9, 15. Füzesi Richárd (magyar) 6.

Magyar bajnokság:

  1. Fazekas Dennis (Nagyhalászi Motorsportért Sportegyesület) 40 pont, 2. Magosi Norbert (SpeedWolf Debrecen) és Kovács Roland (SpeedWolf Debrecen) 34-34, 4. Bárány Márk (Nagyhalászi Motorsportért Sportegyesület) 28, 5. Füzesi Richárd (Arena Moto Hungary) 24.

Vélemény, hozzászólás?