2018.06.30. Páros Európa Bajnokság, Elődöntő: Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár elismerőn vélekedik a nagyhalászi pályáról és az Eb-elődöntőről.

2018.06.30. Páros Európa Bajnokság, Elődöntő: Nagyhalász Speedway Ring: A balti vaspapucsos duó lett az első
2018.07.05. Final results European U19 Individual Speedway Cup semi-final 1 – U/19 Európa kupa – Gratulálunk Fazekas Dennisnek!
Mutasd mindet!

2018.06.30. Páros Európa Bajnokság, Elődöntő: Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár elismerőn vélekedik a nagyhalászi pályáról és az Eb-elődöntőről.

Hét ország, tizennégy vaspapucsos, három továbbjutó, mintegy két és félezer néző, néhány remek futam. Ismét jelesre vizsgázott a Nagyhalászi Speedway Ring, amely szombaton a salakmotor páros Európa-bajnokság első elődöntőjének adott otthont.

 

 

Európai színvonalú

 

Hiába szurkoltak a nézők, a magyar együttesnek nem sikerült a továbbjutást jelentő dobogós helyezés, a Magosi Norbert, Fazekas Dennis és Benkő Roland alkotta csapatunk a negyedik helyen zárt. A lettek nyertek a németek és az ukránok előtt, ők indulhatnak majd a dániai döntőben.

– Az időjárás nem igazán fogadott a kegyeibe bennünket. A verseny előtti napokban sok eső esett, szombaton pedig az időnként igen erős szél hordta a salakot. Ezzel együtt rendben megrendeztük a rangos versenyt, amihez a FIM Europe által delegált a Pavel Kubes zsűrielnök már szombaton gratulált. Marek Woyacek, a FIM Nemzetközi Motorosszövetség lengyel tagja, rangos versenyek vezetőbírója korábban többször megjegyezte, hogy a nagyhalászi pálya európai színvonalú biztonságtechnikai védelemmel rendelkezik és kiváló minőségű.

– Hasonlóan elismerően vélekedik a pályáról a lengyel Andrzej Grodzki, a MACEC (Motorcycle Association of Central European Countries) elnöke. Ezek természetesen jólesnek és keményen dolgozunk az ilyen szakmai elismerésekért.

 

Csalódást okoztak a motorosok

– Az viszont nem tetszett, hogy a mieink nem tudtak élni a hazai pálya adta előnyökkel. Magosi Norbi még hozta magát, ám Fazekas Dennis és Benkő Roland csalódást okoztak. Nem csak nekem, hanem a közönségnek is – vélekedett Albók József pályatulajdonos, a viadal főszervezője.

A versenyt megtekintette dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár is. Sőt, a köszöntője után ő nyitotta meg hivatalosan az elődöntőt és a díjátadásnál is főszerepet játszott.

 

 

– Először voltam salakmotorversenyen és először jártam ezen a csodás nagyhalászi pályán is – kezdte visszapillantását az Európa-bajnoki elődöntőre az államtitkár. – Nem csak az egyéni és csapatsportágak, a labdajátékok fontosak, hanem a technikai sportágak, az autó- és motorsport is. Fantasztikus élmény volt a verseny és ami nekem külön jó érzés volt: családok is kijöttek az Európa-bajnoki elődöntőre. A sportos életmód nagyon fontos és a fiataloknak mindent meg kell mutatni, hogy választani tudjanak a sportágak közül és ki is próbálhassák azokat. Csak akkor derülhet ki, hogy ki és miben tehetséges: például mondjuk salakmotorozásban.

 

Létesítmények fejlesztése

– Ehhez viszont megfelelő színvonalú infrastruktúra, pályák, lehetőségek kellenek, olyanok, mint a nagyhalászi. Elismerésre méltó és követendő, hogy magánkezdeményezésre ilyen színvonalú pályát lehet építeni. A kormány részéről támogatnunk kell az ilyen előremutató, sportra nevelő, közönségszórakoztató kezdeményezéseket. – köztük a technikai sportágakat, benne a salakmotort is. Sokszor bebizonyosodott, hogy vannak tehetségeink, a létesítmények fejlesztésével még többen sportolhatnak és nőhetnek ki a magyar sport újabb klasszisai – mondta dr. Szabó Tünde.

 

Két nagy nemzetközi verseny is lesz még

Miként azt Albók József elmondta, még két rangos nemzetközi verseny biztosan lesz a nagyhalászi oválon. Július 21-én a MACEC Kupán szintén hét, közép-európai nemzet képviselői indulnak. A Debrecenben elmaradt Barátság Kupán négy ország legjobbjai ülnek majd motorra augusztus 18-án.

Nem okozna meglepetést, ha ismét az államtitkár nyitná meg valamelyik versenyt. Dr. Szabó Tünde ugyanis nem rejtette véka alá, hogy nagyon tetszett neki a verseny, a pálya. Amennyiben hívják és elfoglaltsága engedi, akkor szívesen jön vissza Nagyhalászba.

Vélemény, hozzászólás?