2018.06.30. Páros Európa Bajnokság, Elődöntő: Nagyhalász Speedway Ring: A balti vaspapucsos duó lett az első

2018.06.30.Szombat. Dr. Szabó Tünde Sportért Felelős Államtitkár ünnepélyesen megnyitotta a Salakmotoros Páros Európa Bajnokság elődöntőjét Nagyhalászban a Speedway Ringen.
2018.06.30. Páros Európa Bajnokság, Elődöntő: Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár elismerőn vélekedik a nagyhalászi pályáról és az Eb-elődöntőről.
Mutasd mindet!

2018.06.30. Páros Európa Bajnokság, Elődöntő: Nagyhalász Speedway Ring: A balti vaspapucsos duó lett az első

A magyaroknak nem sikerült a döntőbe jutást jelentő dobogós helyek egyikén zárni.

 

 

Szombaton délután nem kicsit volt szeles az idő Nagyhalászban, ahol rangos eseményre készülődtek. Délelőtt tréningeztek a salakmotoros páros Európa-bajnokság indulói.

Délután pedig kontinensbajnoki versenyhez méltó körítéssel mutatkoztak be hét nemzet vaspapucsosai, dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár köszöntője után hivatalosan is megnyitotta a versenyt.

 

Az tudott volt, hogy a korábban bukott német Martin Smolinski helyére Ronny Weis érkezett.

A finneknél ugyancsak hosszúpályás versenyen sérült meg Jesse Mustonen, aki még mindig egy német kórházban fekszik.

 

 

A finn egyedül húzta

 

Mivel nem tudtak helyére tartalékot nevezni, élve a szabályok adta lehetőséggel, Tero Aarnio egyedül vette fel a versenyt a többiekkel

A magyar trióból Magosi Norbert és Fazekas Deniss kezdett. Mintegy két és félezren látták, ahogyan az első két futamukban Magosi nyert, Fazekas mindkétszer harmadikként ért célba, mindkétszer három versenyzős startnál, mert előbb a finnel motoroztak, utána a szlovákoknál Ján Mihálik bukott.

A harmadik körünkben az ukránok ellen Benkő Roland váltotta Dennist, aki másodikként ért célba. Stanislav Melnychuk bukott, ám Magosi motorja megadta magát, így ő pont nélkül végzett.

Érdekes, hogy a halászi oválon korábban már motorozó Melnychuk ugyanott, a rajt után első kanyar derekán bukott.

Aztán jöttek a lettek és talán itt szállt el elsőként az esélyünk a továbbjutásra, ugyanis a baltiak kettős győzelmet arattak, Magosi egy pontja nem sokat jelentett.

 

 

Azok a fránya motorok…

 

A norvégok ellen ugyan Norbi még hozott egy futamgyőzelmet, ám az ismét a csapatba került Fazekas motorja is megadta magát.

Az utolsó fellépésünk a németek ellen volt, itt is csak egy pontot szereztünk Magosi révén. Ez azt jelentette, hogy 15 egységgel csak a negyedik helyen végeztünk, ami kevés volt az üdvösséghez, azaz a dániai döntőbe jutáshoz.

Az egész nap kiválóan versenyző lett kettős, a 16 pontot motorozó Andzejs Lebedevs és Kasts Poudzuks magabiztosan zárt az élen, a második továbbjutó helyre a német duó ért oda, míg a dobogó alsó fokára az ukránok állhattak fel.

 

Salakmotor: Páros Európa-bajnokság, első elődöntő, Nagyhalász

 

 

 

1. Lettország 29 pont (Andzejs Lebedevs 16, Kasts
Poudzuks 13), 2. Németország 22 (Valentin
Grobauer 13, Ronny Weis 9), 3. Ukrajna 20
(Aleksandr Loktaev 16, Stanislav Melnychuk 4),
4. Magyarország 15 (Magosi Norbert 11, Fazekas Dennis 2, Benkő Roland 2), 5. Norvégia 15 (Lasse M. Fredriksen 8, Glenn Moi 7), 6. Szlovákia 14 (David Pacalaj 13, Ján Mihálik 1), 7. Finnország 8 (Tero Aarnio 8).

Vélemény, hozzászólás?