2018.06.30.Szombat. Dr. Szabó Tünde Sportért Felelős Államtitkár ünnepélyesen megnyitotta a Salakmotoros Páros Európa Bajnokság elődöntőjét Nagyhalászban a Speedway Ringen.

Minden készen áll egy újabb fantasztikus speedway salakszóráshoz! A Nagyhalászi Speedway Ring várja Önt 2018. június 30-án szombaton a Salakmotoros Páros Európa Bajnokság 1. Elődöntőjére.
2018.06.30. Páros Európa Bajnokság, Elődöntő: Nagyhalász Speedway Ring: A balti vaspapucsos duó lett az első
Mutasd mindet!

2018.06.30.Szombat. Dr. Szabó Tünde Sportért Felelős Államtitkár ünnepélyesen megnyitotta a Salakmotoros Páros Európa Bajnokság elődöntőjét Nagyhalászban a Speedway Ringen.

 

 

 

Közel két és félezren érkeztek az ország különböző városaiból, területéről, hogy élőben tekintsék meg hét nemzet (magyar, ukrán, szlovák, finn, német, lett, norvég) vaspapucsosainak versengéseit.

A bevonulást követően először Albók József pályatulajdonos köszöntötte a közönséget. Röviden beszélt az elmúlt évek eredményeiről valamint a jövőben tervezett fejlesztésekről. Megköszönte a Speedway Ring támogatóinak közreműködését kiemelve a Hell Energy Drink mint Főtámogató és a Heineken mint Kiemelt támogató együttműködését.

Külön köszönetét fejezte ki a média támogatóknak a Kelet-Magyarország napilapnak és a Sunshine rádiónak a verseny promotálása során kifejtett tevékenységükért és elismeréseként.

Albók József a Nagyhalász Speedway Ring tulajdonosa

 

Ezt követően Dr. Szabó Tünde Államtitkár köszöntötte a versenyre szép számmal ide érkező szurkolókat. Köszöntőjében kiemelte, hogy a kormányzat prioritásként kezeli a magyarországi autós-motoros sport jövőjét, támogatni kívánják a motoros sportág jövőbeli fejlődését ezen belül is a salakmotor föllendülését.

Gratulált és elismerését fejezte ki a Nagyhalász Speedway Ring szakmai munkájához és örömmel nyugtázta, hogy Szabolcs–Szatmár-Bereg megyében került megrendezésre az Európa Bajnokság.

 

Képen: Dr. Szabó Tünde, Szíjjártó Sarolta, Albók József

Megnyitó beszédét követően megkezdődött a verseny.

Hazánkat Magosi Norbert, Fazekas Dennis, Benkő Roland képviselte és harcoltak a minél jobb helyezésért. A magyar együttes végül a negyedik lett, így lemaradt a továbbjutásról.

 

 

Az egész nap kiválóan versenyző lett kettős magabiztosan szerezte meg az első helyet, a második továbbjutó helyre a német duó ért oda, még a dobogó alsó fokára az ukránok állhattak fel.

 

1. Lettország 29 pont (Andzejs Lebedevs 16, KastsPoudzuks 13)
2. Németország 22 (Valentin Grobauer 13, Ronny Weis 9)
3. Ukrajna 20 (Aleksandr Loktaev 16, Stanislav Melnychuk 4)
4. Magyarország 15 (Magosi Norbert 11, Fazekas Dennis 2, Benkő Roland 2)
5. Norvégia 15 (Lasse M. Fredriksen 8, Glenn Moi 7)
6. Szlovákia 14 (David Pacalaj 13, Ján Mihálik 1)
7. Finnország 8 (Tero Aarnio 8)

 

Főtámogató: Hell Energí Drink

 

Kiemelt Támogató: Heineken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?