2018.07.21. Szombat. A MACEC Kupa nyitánya remek versenyt hozott a nagyhalászi oválon. Trofimov parádézott…

2018.07.21. Szombat. Teljes a startlista. Gyere és szurkoljunk együtt a legőrültebb motorosoknak és a magyar versenyzőknek! Hajrá Magyarország! Salakszórás Nagyhalászban a Speedway Ring clubban! FIM EUROPE MACEC CUP
Nagyhalász Speedway Ring – Fazekas Dennis: Jól érzem magam itt!
Mutasd mindet!

2018.07.21. Szombat. A MACEC Kupa nyitánya remek versenyt hozott a nagyhalászi oválon. Trofimov parádézott…

A páros Európa-bajnoki elődöntő szeles, hűvös időjárásához képest igazi kánikula fogadta mindazokat, akik kíváncsiak volt a salakmotoros MACEC Kupa első fordulójára. A közép-európai szövetség sorozta a nagyhalászi oválon rajtolt, mégpedig hét nemzeti szövetséget képviselő vaspapucsosokkal.

 

A két tartalék, Benkő Roland és Karcagi László nem érkeztek meg, szerencsére nem is volt szükség beugróra.

A húsz futam során valamennyi motoros ötször állhatott rajthoz. A nyolcadik etapban láthattuk egyszerre a három magyart, akik a lengyel színekben indult ukrán Viktor Trofimovval kerültek egy négyesbe. Az ukrán biztosan nyert Kovács Roland, Fazekas Dennis és Bárány Márk előtt.

 

Trofimov parádézott

A következő futamban az addigi két körében hat-hat pontot gyűjtő három motoros csapott össze. Ezt is Trofimov nyerte a lengyel Patrik Wojdilo és Andriy Kobrin előtt.

Trofimov remek napot fogott ki, és valamennyi futamát megnyerve százszázalékos teljesítménnyel végzett az élen. A második helyet az előbb említettek közül a 13-13 pontot motorozó Wojdilo és Kobrin döntötték el.

A huszonegyedik futamban a harmadik kör végéig az ukrán vezetett, akkor viszont előzött a riválisa, így a lengyel motoros zárt másodikként.

A defekt közbeszólt

Ami a mieinket illeti, Kovács Roland egyszer szalagot szakított, utána hiába ért célba kétszer is a második helyen, összesítésben a kilenc egység a hetedik helyre volt elég.

Fazekas Dennis a tizenhatodik futamban remekül rajtolt, sokáig vezetett, amikor az egyik kanyarban az ukrán Marko Levyshyn hozzáért. Ez megtörte a lendületét, ráadásul defektet is kapott.

A nullázás után még egy harmadik hellyel hat pontot szerzett és a tizennegyedikként zárt. Bárány Márknak egy nulla mellett három harmadik és egy második helye volt, az öt pont a tizenkettedik helyet jelentette.

A dobogón végzett három motoros közül kettő, Trofimov és Kobrin tagja volt a tavalyi csapatbajnokságban győztes Nagyhalász Speedway Ring együttesének, miként az ötödik ukrán Stanislav Melnychuk és a hatodik bolgár Milen Manev is.

 

MACEC Kupa, 1. forduló, Nagyhalász Speedway Ring. 1. Viktor Trofimov (lengyel) 15, 2. Patrik Wojdilo (lengyel) 13, 3. Andriy Kobrin (szlovák), 4. Marko Levyshyn (ukrán) 10, 5. Stanilsav Melnychuk (ukrán) 10, 6. Milen Manev (bolgár) 10, 7. Kovács Roland 9, 8. Jan Mihálik (szlovák) 7, 9. Vitaliy Koval (ukrán) 7, 10. Josef Novák (cseh) 6, 11. Fazekas Dennis 6, 12. Bárány Márk 5, 13. Martin Meytsky (cseh) 4, 14. Gabriel Comanescu (román) 3, 15. Andrei Popa (román) 2, 16. Mateusz Tudziel (lengyel) 0 ponttal.

 

Vélemény, hozzászólás?