2019.04.13. Nagyhalász Speedway Ring: Vaspapucsosok rajtja. Pepe húzta a legjobban a nagyhalászi oválon

Európa legjobb salakosai fognak érkezni hazánkba 2019-ben! U21 EB Kvalifikáció, 2. elődöntő – Nagyhalász Speedway Ring – 3 lengyel salakos is érkezik…
2019 május 25-én Európa Bajnokság Challenge a Nagyhalász Speedway Ringen. Európa legjobb vaspapucsosai fognak versengeni.
Mutasd mindet!

2019.04.13. Nagyhalász Speedway Ring: Vaspapucsosok rajtja. Pepe húzta a legjobban a nagyhalászi oválon

– Ideális idő a motorozásra – jegyzete meg érdeklődésünkre Subi, azaz Tihanyi Sándor, a honi salakmotorozás egyik debreceni ikonja.

Ha valakinek, akkor neki elhihetjük, hogy valóban jó idő várta szombaton délután a nagyhalászi oválon a nyílt országos bajnokság első futamának résztvevőit. Volt minden: előzés, bukás, szalagszakítás és a végén egykerekezés.

Amennyiben eddig nem volt babonás, ezt követően aligha fogja kedvelni a tizenharmadikákat David Pacalaj. A szlovák motoros az első két futamában nem bírta idegekkel a rajtot, s mindkétszer szalagot szakított. Ez maratoni távon elsőséggel, itt viszont két nulla ponttal járt. Ennek leginkább a tartalék Üveges Szabolcs örülhetett, aki ezeknek a bakiknak és a kizárásoknak köszönhetően négyszer is starthoz állhatott.

Ami a bukásokat illeti, ebben Kovács Roland vitte a prímet. A Speedwolf Debrecen színeiben indult vaspapucsos a tizennegyedik futamban elfeküdt, majd a huszadikban szintén. Mindkétszer újra indulhatott, másodszor azért, mert a cívisvárosbeliek motoros Messijét, azaz az argentin Facundo Albint kizárták (az első futamban bukott, ott is nullázott).

A húsz futam után az első és a második automatikusan bekerült a döntőbe, míg az utánuk következő négy motoros egy futamnyi esélyt kapott, ami után az első s a második léphetett a fináléba. A szövetség által delegált cseh Josef Franc (beceneve Pepe) és a mindössze 18 esztendős orosz Jevgenyij Szajdullin (Speedwolf Debrecen) mellé a lengyel Stanislaw Burza (Speedwolf Debrecen), valamint a magyar licenszes Andrij Kobrin (Nagyhalász Motorsportért Egyesület) került. A döntőben pirosban motorozó Franc kapta el a rajtot és biztosan nyert a nap legnagyobb s egyben legkellemesebb meglepetését okozó Szajdullin előtt, Burza lett a harmadik, míg Kobrin a negyedik. A hajdúságiak közül Kovács Roland (10 pont) a 6., Marko Levisin (9 pont) a 7., Albin (8 pont) a 9. helyet szerezte meg.

Összességében remek versennyel indult a szezon, remélhetőleg a folytatás is hasonló lesz.

Vélemény, hozzászólás?