Nagyhalász – Tizenkét nemzet versenyzői húzzák a gázt a salakmotoros-Európa-bajnoki selejtezőn.

Európa-bajnoki selejtező a nagyhalászi oválon – 2017.05.01.
Nagyhalászon indul az európai salakkaland – 2017.05.01.
Mutasd mindet!

Nagyhalász – Tizenkét nemzet versenyzői húzzák a gázt a salakmotoros-Európa-bajnoki selejtezőn.

 

Pár éve aligha gondolták a salakmotorozás kedvelői, hogy Nagyhalászban Európa-bajnoki selejtezőn szórják majd a salakot. Márpedig május első napján ez történik, hiszen a kontinensbajnoki sorozat egyik fontos állomáshelye lesz a Nagyhalászi Speedway Ring.

Jól sikerült a főpróba

– Miként arról már többször nyilatkoztam, nagyon örülünk annak, hogy ilyen rangos eseménynek adhatunk majd otthont. A nemzetközi szövetség előírásainak megfeleltünk, az áprilisi, egyéni bajnoki nyitány az Eb-selej­tező főpróbáját jelentette. Nagy örömünkre az a verseny jól sikerült, kiválóan vizsgázott a pálya, a személyzet, így bizakodva várjuk az Európa-bajnoki selejtezőt – tájékoztatta lapunkat Albók József, a Nagyhalász Speedway Egyesület elnöke, a pálya tulajdonosa.

Az Európa-bajnokság négy elődöntőjének egyike lesz a nagyhalászi, amelyen tizenkét nemzet versenyzői állnak majd rajthoz. A résztvevők közül a két bolgár motoros, Hriszto Hrisztov és Milaen Manev, valamint a szlovák Patrik Burik az országos bajnokság nyitányán is indultak. Miként a két magyar, az akkori győztes, Magosi Norbert és a második helyen végzett Tabaka József. Mellettük Fekete Sándor és Kovács Roland tartalékként készülnek, és csütörtökön edzést is tartottak a helyszínen. Remek motorosokat láthat majd a publikum, a világ elitjébe tartozó lengyel salakmotorozást Przemyslaw Pawlicki és Janusz Kolodziej képviseli.

Vasárnap hivatalos tréning

A dánoknál a rossz idő miatt elmaradt a kiválasztó viadal, a szövetségük Ramsus Jensen, valamint Patrick ­Hougaard indulására voksolt. Itt lesz még az ukrán Andriy Karpov, valamint a svéd Pontus Aspgren. Jön a korábbi Európa-bajnok horvát Jurica Pavlic és a cseh Josef Franc is. A finneket Tero Aarnio fogja képviselni, a szlovénokat pedig Denis Stojs. A németek közül Valentin Grobauer próbál majd maradandót alkotni. A parádésnak ígérkező verseny május elsején, hétfőn délután kettőkor kezdődik. Előtte vasárnap délelőtt fél tizenegytől hivatalos és nyilvános edzés lesz, amelyre nem kell belépőt váltaniuk az érdeklődőknek.

Vélemény, hozzászólás?