A nagyhalászi négyes győzelme. 2017.07.09. Magyarország Nemzetközi Csapat Salakmotor Bajnokság első forduló

2017.07.08. Magyarország Nemzetközi Csapat Salakmotor Bajnokság 1. Forduló-Nagyhalász Speedway Ring-
Kialakult a szeptember 23-i debreceni verseny startlistája
Mutasd mindet!

A nagyhalászi négyes győzelme. 2017.07.09. Magyarország Nemzetközi Csapat Salakmotor Bajnokság első forduló

Egyszer kopp, máskor hopp! Szombaton öt futam lement, amikor becsapott a ménkű. Pontosabb az észak-kelet felől érkezett zápor-zivatar! A Nagyhalász Speedway Ringen elkezdődött, majd félbeszakadt az országos csapatbajnokság nyitánya négy klub tizenhat vaspapucsosával, akik hét országot (argentin, bolgár, cseh, német, osztrák, ukrán és magyar) képviseltek. A versenybizottság gyorsan döntött és vasárnap délelőtt tizenegyre írta ki az újabb startot, és mindenki tiszta lappal indulhatott.

A már valóban nyári és strandidőben újfent kiszolgálták a versenyzők a publikumot, hiszen remek futamokat láthattunk. A csapatversenyek különlegessége, hogy lehet jokerezni, amennyiben valaki az éllovastól legalább hat pontnyi hátrányban van. Ezzel csak a nagyhalásziak nem éltek, nem is élhettek, hiszen mindig az élen álltak. A tizenhat kör után jöttek a különfutamok, előbb a csapatokban a negyedik, majd a harmadik és második helyen végzőivel. A zárást a legjobbak etapja jelentette.

Csapatszinten a házigazda nagyhalászaik jeleskedtek. Albók József együttesében mindenki tíz pontot motozott, így nyert a légiósok alkotta négyes. Ami a egyéni teljesítményeket illeti, Tabaka József parádézott. Valamennyi futamját megnyerte, a 18. körben az argentin Facuno Albin helyett beállva jókerezett és hat ponto motorozott.

A zárófutamot a gyulaiak másodikként egy pont előnnyel várták a hajdúságiak előtt. Tabaka ekkor sem hagyott kétséget afelől, hogy ez az ő napja, és győzelemével a hajdúságiakat felhozta a második helyre, mert Magosi Norbert és közé ékelődött az ukrán Stanislav Melnychuk.

A debrenieknél Szegvári Róbert a nyolcadik futamban bukott és mivel tartalék versenyző nem volt, amikor ő jött volna, akkor foghíjas volt a mezőny. A debreceni vaspapucsos a medencéjét fájlalta, ezért kórházba vitték alaposa kivizsgálásra.

Csapatbajnokság, első forduló

1. Nagyhalász Speedway 40 (Andrej Kobrin 10, Stanislav Melnychuk 10, Viktor Trofimov 10, Milen Manev 10), 2. Debrecen Speedway Salakmotor SE 36 (Tabaka József 21, Benkő Roland 8, Facudo Albin 6, Szegvári Róbert 1). 3. Gyulai Speedway SE 35 (Magosi Norbert14, Kovács Roland 12, Fazekas Denisz 5, Bárány Márk 4. 4. Arénamoto Vasad 16 (Ondrej Smetana 9, Mike Jacopetti 4, Moldvai András 2, Marcel Briche 1).

 

Vélemény, hozzászólás?