2017.06.10. U21 Európa Bajnokság – Nagyhalász Speedway Ring –

2017.05.01. Egyéni Európa Bajnokság-Elődöntő. Fantasztikus, telt házas versenyt láthattak hétfőn a salakmotorozás kedvelői a Nagyhalász Speedway Ringen.
2017.07.08. Magyarország Nemzetközi Csapat Salakmotor Bajnokság 1. Forduló-Nagyhalász Speedway Ring-
Mutasd mindet!

2017.06.10. U21 Európa Bajnokság – Nagyhalász Speedway Ring –

Izgalmas és igen színvonalas verseny volt Nagyhalászon

A lett motoros lett a nagyhalászi U21-es Eb-selejtező nagy vesztese, mert lemaradt a hazai fináléról.

Két német, egy-egy lengyel, cseh, orosz és szlovén vaspapucsos örülhetett igazán szombaton késő délután a Nagyhalász Speedway Ringen. A halászi ovál adott otthont az U21-es egyéni Európa-bajnokság második selejtezőjének.

A fiatal motorosok nívós küzdelemben osztották el a pontokat. Izgalomban nem volt hiány, hiszen a húsz futam után a még két kiadó, továbbjutást jelentő helyezést különfutamban kellett eldönteni. Ennek a nagy vesztese a lett Jevgenijs Kostigovs lett, aki hetedikként lemaradt a fináléról, pedig azt hazájában fogják rendezni.

A végén a sárga volt a nyerő

Több olyan futamot is láthattak a nézők, amelyre még az ínyencek is csettinthettek. A nagy küzdelembe bakik is becsúsztak, így négy bukás miatt kellett új startot elrendelni. Szerencsére a sérülések nem voltak komolyak, a zárófutamban elesett ukrán Viktor Trofimov bal vállát hosszasan vizsgálta a verseny orvosa. Végül a versenyző úgy döntött, hogy nem ül motorra.

Érdekesség, hogy a négy starthelyről szerzett pontok között mindössze három egység a különbség, azaz mindenhonnan győzelemre esélyesen lehetett startolni. A verseny vége felé a sárga volt a nyerő, hiszen az utolsó öt futamból négyet innen indulva nyertek.

– Nagyon izgalmas és színvonalas versenyt láthattak a nézők szombaton – kezdte az Európa-bajnoki selejtező értékelését Daragó Gábor versenyigazgató.

– A szervezés és a pálya állapota egyaránt tökéletes volt, és ezt nem csak én gondolom így, hasonló véleményt formáltak a verseny tisztségviselői, a nemzetközi szövetség tagjai is.

Sportszerű, „gyilkos” futamok

– A fiatal motorosok közül többen már rangos bajnokságokban motoroznak, és a fair play írott és íratlan szabályait betartva „gyilkos” futamokat produkáltak. Ami persze érthető is, hiszen az ilyen produkciókkal tudják biztosítani jövőjüket, ezek alapján igazolhatnak jegyzett klubokhoz.

Az U21-es Európa-bajnokság három selejtezőjéből az elsőnek május végén a svéd Avesta adott otthont. Aztán jött a nagyhalászi futam, a jövő hét végén pedig a francia Macon lesz a házigazda. A svéd és a francia versenyről öt-öt, a nagyhalásziról hat versenyző kerül a döntőbe, amelyet augusztus 26-án a lett Daugav­pilsben rendeznek. Sajnos magyar induló nélkül.

Lengyel győzelem. A lengyel Bartosz Smektala nyerte a Junior EB-elődöntőt a német Michael Härtel és a szlovén Nick Skorja előtt.

 

 

Vélemény, hozzászólás?