Fantasztikus verseny /Június 19. Szombat/ – Ausztrál siker a salakmotor GP-kvalifikáción a Nagyhalász Speedway Ringen!

Júniusban jöhet a világbajnoki szint
Ez bizony olyan volt, mint amilyennek egy salakmotoros GP-kvalifikációnak lennie kell.
Mutasd mindet!

Fantasztikus verseny /Június 19. Szombat/ – Ausztrál siker a salakmotor GP-kvalifikáción a Nagyhalász Speedway Ringen!

Tudtuk, hogy jó lesz, de erre azért mégsem számítottunk. A Nagyhalász Speedway Ringen rendezett salakmotoros GP-kvalifikáció minden várakozást felmúlt izgalmak tekintetében. Külön futamot kellett rendezni a továbbjutás és az első hely miatt is. De addig is akadt izgalom bőven. 

Az ausztrál Tungate rögtön az első futamban megfutotta a nap leggyorsabb idejét, amit később senki nem tudott túlszárnyalni. Laguta megint óriási előzésekkel nyitott, a dán Hansen igazolta, hogy nem véltetlenül nyerte hazája válogatóját, a lengyel Przedpelski pedig megmutatta, miárt korosztályos világbajnok. Tapsolt is a szép számú közönség, a meleg és a Foci EB sem tántorította el a salakmotor szurkolókat. 

A bonyodalmak a következő fordulókban kezdődtek, Smolinski is jelezte, hogy továbbjutási céllal érkezett, a lett Kostigovs pedig szorgosan gyűjtötte a pontokat, miközben Hansen egy láncszakadás miatt nullázott, Laguta csak harmadik lett, és a lengyel fiú sem győzött, így teljes volt a körbeverés. És ez így ment 20 futamon keresztül. Végül Smolinksi és Tungate is 13-13 ponttal zárt, így különfutamot rendeztek számukra, melyet az ausztrál nyert. A harmadik Kostigovs is továbbjutott, de a negyedik kvalifikációs helyről szintén különfutam döntött.

Przedpelski és Logachev végig centikre ment egymástól, egy papírlap nem fért volna a motorjaik közé, és végül az oda-vissza előzéseket követően Przedpelski nyert, és negyedikként továbbjutott.

Rajta kívül a szukolók is nyertek, idehaza ritkán lehet látni ilyen szintű versenyt és  motorosokat!   

Főtámogató: Hell Energy Drink

Vélemény, hozzászólás?