Izgalmas futamokat hozott az U19-es Európa-bajnoki selejtező.

Május 22-én szombaton óriási küzdelem és versenyfutás az idővel a Nagyhalász Speedway Ringen!
Júniusban jöhet a világbajnoki szint
Mutasd mindet!

Izgalmas futamokat hozott az U19-es Európa-bajnoki selejtező.

1. Ernest Matjusonoks lett) 14, 2. Mateusz Ciernak (lengyel) 14, 3. Karol Župinski (lengyel)

Lett siker a halászi oválon

Kurta külön futammal ért véget nemrégiben a Nagyhalászi Speedway Ringen a salakmotoros U 19-es Európa-bajnokság első selejtezője. A húsz futam során ketten gyűjtöttek be 14 pontot, így ők startoltak el, hogy eldöntsék: ki lesz az első. Piros sisakban a lett Ernest Matjusonoks, fehérben a lengyel Mateusz Cierniak rajtolt, az első kanyar derekán aztán összeakadtak és nagyot buktak. A lett hamar felpattant, a lengyelhez viszont rohantak az egészségügyiek, a szerelők, csapatvezető. Percekkel később a mentő is a pályára jött, majd sikert hordágyra fektetni a motorost, akit a depóba vitt a mentő. Előbb szeretett volna motorra ülni, majd jelezte, hogy mégsem. Így Matjusonok végzett az élen Ciernak előtt, a dobogó harmadik fokára a lengyel Karol Župinski állhatott. Az egy szem magyar induló, Füzesi Richárd egy pontot motorozott. Nagyhalászból az első öt jutott a rigai döntőbe, a hatodik pedig tartalék.

 

 

 

 

 

 

 

 

Az időjárás végül kegyes volt az idei első versenyhez és bár időnként szemerkélt az eső, a remekül elkészített pályának ez nem okozott gondot. A pandémiás helyzetet és az időjárást figyelembe véve az érdeklődés jó volt, a fedett lelátók teljesen megteltek a többin is ültek többen-kevesebben. Izgalmas futamok voltak, első idei versenynek kiváló volt, Jöhet a folytatás, június 19-én a Grand-Prix kvalifikáció.

 

 

 

 

 

 

 

 

Végeredmény: 1. Ernest Matjusonoks lett) 14, 2. Mateusz Ciernak (lengyel) 14, 3. Karol Župinski (lengyel) 12, 4. Francis Gust (lett) 11, 5. Petr Chuplac (cseh) 11, 6. Gilkes Gilkes (brit) 10 ponttal.

 

Szenzáció – Salakmotoros GP kvalifikációs verseny a Nagyhalász Speedway Ringen, a legjobbak érkeznek júniusban!

Vélemény, hozzászólás?