Lengyel siker a halászi oválon – Európa-bajnokság SEC – Kvalifikáció

Száguldás reflektorfényben – XXI. századi körülményeknek és sportszakmai előírásoknak is megfelelő fejlesztés…
Rekordszámú néző várható – GP-kvalifikáció
Mutasd mindet!

Lengyel siker a halászi oválon – Európa-bajnokság SEC – Kvalifikáció

Dominik Kubera verhetetlen volt az Európa-bajnoki selejtezőn.

Az első négy futam után már kiderült, hogy ez egy különleges verseny lesz. A négy futamban nyolc start volt, három bukás, három kizárás. Így indult a Nagyhalászi Speedway Ringen az egyéni Európa-bajnokság (SEC) harmadik selejtezője. Tizenöt ország vaspapucsosai vágtak neki a hosszú versenynek. Izgalmakban és drámákban nem volt hiány. Utóbbi érintette a szlovák Jakub Valkovicsot, aki az első futamában bukott és nem is tudta folytatni a versenyt. Szintén a lába sérült meg az olasz Nicaolas Covattinak , aki az ötödik futamában bukott. A jegyezett motorosok alaposan odatették magukat, kockáztattak és volt akinek nem jött be.

Dominik Kubera vitte a prímet, a lengyelek kiválósága valamennyi futamát megnyerte övé volt a két leggyorsabb idő, egyedül ő került 57 másodperc alá. Megérdemelten állhatott a dobogó legfelső fokára.

Az első öt helyezett jutott a Challenge mezőnyébe, a húsz futam után megvolt az öt motoros. Ám a dobogós helyezések miatt négy rajthoz álltak a huszonegyedik futamnak, ami többeknek nem hozott szerencsét. Az első start után egy bukás miatt a svéd Oliver Berntzont kizárták, hárman újra startoltak. Marko Levishin beragadt , a francia David Bellego és a cseh Váczlav Milik nagyot csatáztak, a franciák páros Európa-bajnoka nagyot bukott. Szerencsére talpra állt, Miliket kizárták. Jött egy újabb rajt ezúttal két motorossal. Levishin technikája nem volt százas, így Bellego simán nyert ezzel ő állhatott a dobogó második fokára, a harmadikra pedig az ukrán.

Ami a magyarokat illeti, a nagyhalásziak bajnoka Fazekas Dennis végül csak négy pontot motorozott. A két tartaléknak nagyon sok lehetősége volt ilyen sztárokkal körözni, Bárány Márk végül két pont el is csípett.

A lelátók majdnem teljesen megteltek, a mintegy három ezer néző bizonyára jól szórakozott. A folytaatás június tizenegyedikén a Grand-Prix kvalifikáció lesz.

Salakmotor, egyéni Európa-bajnokság, 4. selejtező, végeredmény

SEC Kvalifikáció 2022.05.21. 

1. Dominik Kubera (lengyel) 15, 2. David Bellego (francia) 11+3, 3. Marko Levishin (ukrán) 11+2, 4. Václav Milik (cseh) 11, 5. Oliver Berntzon (svéd) 11, 6. Valentin Grobauer (német) 9, 7. Matias Nielesen (dán) 9, 8. Patrick Hansen (dán) 8., 9. Chris Harris (brit) 7, 10. Jevgenij Kostigovs (lett) 6, 11. Nicolas Covatti (olasz) 5, 12. Matic Ivacsics (szlovén) 5, 13. Lasse Fredriksen (norvég) 5, 14. Fazekas Dennis 4, 15. Bárány Márk 2, 16. Andrei Popa (román9 1, 17. Jakub Valkovics (szlovák) 0, 18. Füzesi Richárd 0

https://www.facebook.com/a.a.managersteam/videos/407834834581540

Vélemény, hozzászólás?