Május 22-én U19-es Európa-bajnoki selejtezővel nyit a Nagyhalász Speedway Ring.

Tisztelt szurkolóink!
Május 22-én szombaton óriási küzdelem és versenyfutás az idővel a Nagyhalász Speedway Ringen!
Mutasd mindet!

Május 22-én U19-es Európa-bajnoki selejtezővel nyit a Nagyhalász Speedway Ring.

Készülhetnek a salakmotorozás szerelmesei, mert jövő szombaton felvágódik a startszalag a nagyhalászi oválon.

A módosított menetrendek után végre ismét verseny lesz a sportág hazai ékszerdobozában. Nem is akármilyen, hanem az U19-es Európa-bajnokság egyik elődöntője. A FIM Europe döntése alapján három ilyen verseny lesz, az első a nagyhalászi. A másodiknak június 19-én a dániai Holsted, egy héttel később a cseh Divisov ad majd otthont. A három selejtező legjobbjai jutnak a fináléba, amelyet a lett fővárosban, Rigában rendeznek.

Visszatérve Nagyhalászhoz, a pálya már oly sokszor bizonyította, hogy igen rangos verseny rendezésére is alkalmas. A folyamatos pályakarbantartásnak, felújításnak és gondozásnak köszönhetően akár már holnap is alkalmas lenne a Nagyhalász Speed­way Ring a versengésre.

Albok józsef a Nagyhalász Speedway Ring tulajdonosa

Albok józsef a Nagyhalász Speedway Ring tulajdonosa

Nagyon örülök annak, hogy végre ismét versenyt, ráadásul ilyen rangosat rendezhetünk, és nézők előtt.

– Tíz ország versenyzői érkeznek, olyanok, akik a közeljövőben már a legmagasabb szinten szeretnének versenyezni. Miként a korábbi viadalokon, most is mindent elkövetünk majd azért, hogy a pálya kiváló állapotban legyen, a nézők pedig jól érezzék magukat.

Csak védettségi igazolvánnyal

Folyamatosan jönnek a név szerinti nevezések, például a csehek egyik motorosa, azaz Petr Chlupac, aki már motorozott a nagyhalászi oválon, az U21-es Európa-bajnoki selejtezőn a második helyen végzett. A magyar szövetség egy indulási jogot kapott, ez Füzesi Richárdé, aki tavaly a MACEC Kupán a nagyhalászi pályán vizsgázott a versenyzői licencért. A tizenhat induló mellett két tartalék is lesz.

Ami a nézőket illeti, a jelenleg érvényben lévő járványügyi szabályok szerint felnőttek csak védettségi igazolvánnyal lehetnek a lelátókon, a tizen­nyolc év alattiak pedig csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében.

Vasárnapi tréning

Amolyan főpróbaként május 16-án, vasárnap délelőtt tíz órától edzés lesz a nagyhalászi oválon, jövő szombaton pedig jöhet az idei első verseny.

Salakmotor: U19-es Európa-bajnoki selejtező

Résztvevő országok

Magyarország 1 versenyző + 2 tartalék
Lettország 2 versenyző
Észtország 1 versenyző
2-es rajtszám Markus Maximus Lill
Németország 2 versenyző
3-as rajtszám Ernst Ben
8-as rajtszám Erik Bachuber
Nagy-Britannia 3 versenyző
Szlovénia 1 versenyző
Románia 1 versenyző
Franciaország 1 versenyző
Csehország 2 versenyző
11-es rajtszám Pavel Kuchar
13-as rajtszám Petr Chlupac
Lengyelország 2 versenyző

Miként arról már beszámoltunk, az idei legnagyobb durranás nem ez lesz a nagyhalászi pályán, hanem a Grand Prix-kvalifikáció egyik állomása. Ebben a sorozatban négy fordulót rendeznek, a legjobbak jutnak tovább, hogy kiharcolják a 2022-es Grand Prix-es jogosultságot.

Szenzáció – Salakmotoros GP kvalifikációs verseny a Nagyhalász Speedway Ringen, a legjobbak érkeznek júniusban!

Skót, olasz és horvát helyszín

A négy verseny június 19-én lesz, Nagyhalász mellett a skóciai Glasgow, az olasz Terenzano és a horvát Gorican lesz helyszín. A továbbjutók augusztusban a szlovákiai Zsarnócán mérik össze tudásukat.

Vélemény, hozzászólás?