Nagyhalászban rajtol a vaspapucsosok szlovák, szlovén és magyar közös bajnoksága.

Áprilisban ismét felbőghetnek a salakmotorok. A jövő sztárjai érkeznek a Nagyhalász Speedway Ringre.
Téli álmát aludta a Nagyhalász Speedway Ring…
Mutasd mindet!

Nagyhalászban rajtol a vaspapucsosok szlovák, szlovén és magyar közös bajnoksága.

Miként arról korábban beszámoltunk, idén az európai szövetség, a FIM Europe két rangos salakmo­torverseny helyszíneként jelölte meg a Nagyhalász Speed­way Ringet. Májusban az U19-es, júniusban a felnőtt páros Európa-bajnokság selejtezőinek egyikét rendezhetik a halászi oválon.

Időközben a Magyar Motorsport Szövetség salak szakága is elkészítette az idei programot, ez alapján a szezon Nagyhalászban fog indulni. A szezon kuriózuma, hogy négyfordulós lesz az országos bajnokság, és három nemzeti szövetség, a szlovák, a szlovén és a magyar közösen rendezi. A különleges és remélhetőleg nívós sorozat Nagyhalászban rajtol és Debrecenben zárul. Közte a szlovák Zsarnóca és a szlovén ­Krsko lesz még ­házigazda.

Zagar is indulhat

Albók József

– Érdekesnek ígérkezik a három nemzeti szövetség közös bajnoksága, bízom benne, hogy remek versenyeket láthatnak majd a nézők. Remek motorosok indulhatnak majd, így például a szlovénok ásza, Matej Zagar, vagy a fiatal Nick Skorja. Mellettük persze még sok remek versenyző ülhet motorra – vélekedett Albók József pályatulajdonos, a Nagyhalászi Motorsportért Sportegyesület elnöke.

– Természetesen a két nagy verseny az U19-es és a felnőtt páros Európa-bajnoki selejtező – folytatta Albók József. – Előbbin feltörekvő és nagyon ügyes fiatalokat, utóbbin már rutinos, jegyzett motorosokat is vendégül láthatunk. Hasonlóan izgalmas és színvonalas versenyt várunk a MACEC Kupától, amelyen hat-hét európai nemzeti szövetség versenyzői fognak rajthoz állni. Amennyiben a körülmények megfelelően alakulnak, még egy nemzetközi meghívásos versenyt is szeretnénk, mégpedig a Florexim Kupát.

A pálya készen áll

– A pálya a folyamatos karbantartásnak köszönhetően szinte egyik napról a másikra készen áll a nemzetközi versenyek rendezésére. A legnagyobb gondot még mindig a vírushelyzet miatti bizonytalanság jelenti. Miként mindenki, és is bízom benne, hogy a szezonkezdésre már enyhül a pandémiás helyzet és nézőkkel indulhatunk. Zárt kapus versenyekben nem gondolkodunk, hiszen nézők nélkül nincs értelme a nagy kiadásokkal járó versenyek megrendezésének – így Albók József.

Salakmotor: a hazai versenynaptár

Április 17. Közös bajnokság Nagyhalász
Május 1. Felnőtt Eb-selejtező 2. forduló, Debrecen
Május 22. U19-es Eb-selejtező 2. forduló Nagyhalász
Május 30. Meghívásos csapatverseny Debrecen
Június 19. Páros Eb-selejtező 2. forduló Nagyhalász
Augusztus 20. Debrecen város nagydíja Debrecen
Szeptember 11. MACEC Kupa Nagyhalász
Október 23. Közös bajnokság Debrecen

Vélemény, hozzászólás?