👇 Vaspapucsosok varázslatos viadala – Páros Európa-bajnokság elődöntő 👇

💥💥💥 Óriási csata lesz a dobogós helyezésekért! Újra világversenynek ad otthont a Nagyhalász Speedway Ring.
🇭🇺 Nem sikerült a magyar kvalifikáció a páros Eb döntőjébe
Mutasd mindet!

👇 Vaspapucsosok varázslatos viadala – Páros Európa-bajnokság elődöntő 👇

Izgalmas futamok bukások a páros Európa-bajnokság elődöntőjén.

Az előzetes várakozásnak megfelelő színvonalú és izgalmas versenyt hozott szombaton délután a salakmotoros páros Európa-bajnokság nagyhalászi elődöntője. Az utolsó pillanatban voltak még változások a rajtlistán. A csehek klasszisa Vacláv Milik sérülés miatt hiányzott, miként Eduard Krcmár sem tudott eljönni, helyükre Daniel Klima és a 16 esztendős Matous Kamenik érkezett.

Hamar bebizonyosodott, hogy a lettek remek formában vannak, szorgalmasan gyűjtögették a pontokat. A tizenötödik etapban találkozta a csehekkel, azt a futamot az addig gyengélkedő Olegs Mihailovs nyerte, a cseheknél az eddig százszázalékos Jan Kvéch előtt.

Az verseny huszonegy futamos volt, de volt esély két különfutamra is. Az elsőért nem kellett, mert amíg a lettek az utolsó fellépésükön négy pontot hoztak, a csehek csak kettőt. Ezzel a eldőlt az első két hely sorsa. A harmadik az utolsó futamban, mert a lengyelek és az ukránok ikszeltek (3-3) ez pedig azt jelentette, hogy Pludráék egy pontos előnye megmaradt. Ők jutottak tehát tovább a dániai döntőbe.

Ami a magyarokat illeti, vérmes reményeink nem lehettek. Baráth Norbert csapatvezető mindenkinek lehetőséget adott. Fazekas Dennis volt a csapatunk legeredményesebbje, a nagyhalászi klub magyar bajnoka egy negyedik hellyel kezdett, majd ötször ért másodikként célba. Magosi Norbert négy futamban három pontig jutott, Kovács Roland kétszer startolt, de nem szerzett pontot.

Remek verseny volt, a következő majd szeptemberben jön, mégpedig az U 19-es Európa-bajnokság fináléja.

Ismét telt ház a Nagyhalász Speedway Ringen

 

Páros Európa-bajnokság elődöntője

1. Lettország 25 (Jevgenijs Kostigovs 14, Olegs Mihailovs 1), 2. Csehország 23 (Daniel Klima 9, Jan Kvéch 14, Matous Kamenik 0), 3. Lengyelország 18 (Kacper Pludra 3, Bartolomej Kowalski 5, Wiktor Przyjemski 10), 4. Ukrajna 17 (Marko Levishyn 15, Vitalii Lysak 1, Stanislav Melnychuk 1), 5. Finnország 15 (Antti Voulas 14, Niklas Sayriö 1), 6. Szlovánia 15 (Matic Ivacic 6, Nick Skorja 9), 7. Magyarország 13 (Fazekas Dennis 10, Magosi Norbert 3, Kovács Roland 0).

Vélemény, hozzászólás?