A nagyhalászi klub immáron bekerült a vaspapucsos világbajnokság vérkeringésébe.Fazekas Dennis tartalékként ott lehet a Grand Prix idei első fordulóján Muracsányban.

Rajtra kész a nagyhalászi ovál. Ismét lesz GP-kvalifikáció és három Európa-bajnoki verseny, készül a villanyvilágítás.
Lengyel siker a MACEC kupán. Emlékezetes szezonnyitó volt vasárnap délután a Nagyhalász Speedway Ringen.
Mutasd mindet!

A nagyhalászi klub immáron bekerült a vaspapucsos világbajnokság vérkeringésébe.Fazekas Dennis tartalékként ott lehet a Grand Prix idei első fordulóján Muracsányban.

Fazekas Dennis és Albók József is bizakodva várja az idei szezont, a szerdai edzésen készült felvételen a háttérben már látszanak a felállított reflektorok

Jövő vasárnap felbőgnek a motorok, kezdődik a szezon a Nagyhalászi Speedway Ringen. A salakmotorozás hazai fellegvára már készen áll a nyitóverseny, a MACEC Kupa rendezésére. A megszokott infrastrukturális fejlesztés idei nagy durranását a villanyfényes versenyek rendezéséhez szükséges oszlopok és reflektorok felállítása jelentette. Ez már megvan, jöhet az elektronikai rész, a bekötések, hogy minden rendben legyen.

A jó időt kihasználva szerdán edzettek is a remek állapotú oválon. Debrecenből ruccant át Bárány Márk és a fiatal Lovas Zoltán, ugyancsak élt a lehetőséggel a nyíregyházi Stefáni Patrik, illetve a nagyhalászi klub első magyar bajnoka, Fazekas Dennis.

Számára igen fontos volt a tréning, hiszen kapott egy vadonatúj Kowalsky-blokkot, ezt kellett megismernie, illetve megfelelően beállítani. A klub mindent biztosít Dennisnek, akinek csak a motorozásra kell figyelnie.

A terveknek megfelelően

– Minden a terveknek megfelelően halad, a pálya kiváló állapotban van és bízom benne, hogy sokan lesznek kíváncsiak az első versenyünkre, a MACEC Kupára, amelyen hat nemzet motorosai indulnak – adott tájékoztatást Albók József, a nagyhalászi pálya tulajdonosa és a Nagyhalász Motorsportjáért Egyesület vezetője. – Előtte szombaton Goricanba megyünk, mert a hónap végén ott kezdődik a világbajnoki sorozat, a Grand Prix. A horvátok erre készülve rendeznek egy tesztversenyt, onnan a mezőny nagy része jön majd Nagyhalászba a másnapi MACEC Kupára. 

Gorican, azaz Muracsány a magyar–horvát határhoz nincs túl messze, Nagyhalásztól több mint ötszáz kilométerre található. A mintegy háromezer fős település pályája nem először látja vendégül a Grand Prix sorozat mezőnyét. És Dennis nem csak jövő szombaton, a tesztversenyen lesz ott. 

– Nagyszerű hír, hogy klubunk versenyzője, Fazekas Dennis is meghívást kapott a Grand Prix nyitányára, amelyen tartalékként számítanak rá a szervezők. Ennek természetesen nagyon örülünk és büszkék vagyunk rá – tudatta a remek hírt Albók József. 

Dennis bizonyíthat

Ez valóban nagy megtiszteltetés és visszajelzés arra, hogy a nagyhalászi klub és a pálya méltán került be a salakmotorozás immáron nem csak európai, hanem világbajnoki vérkeringésébe is. Remélhetőleg Dennis már jövő szombaton Muracsányban, majd másnap a nagyhalászi MACEC Kupán bizonyítani fog.

MACEC KUPA

Vélemény, hozzászólás?