Lengyel siker a MACEC kupán. Emlékezetes szezonnyitó volt vasárnap délután a Nagyhalász Speedway Ringen.

A nagyhalászi klub immáron bekerült a vaspapucsos világbajnokság vérkeringésébe.Fazekas Dennis tartalékként ott lehet a Grand Prix idei első fordulóján Muracsányban.
A sajnálatos bukás közbeszólt – MACEC Kupa
Mutasd mindet!

Lengyel siker a MACEC kupán. Emlékezetes szezonnyitó volt vasárnap délután a Nagyhalász Speedway Ringen.

Díjkiosztó a depóban: a győztes Chmiel (középen), a második Patryk Rolniczki (balra)) és a harmadik Marko Levishyn (11) | Fotó: Mán László

Az előrejelzések esővel, jéggel riogattak, sokáig úgy nézett ki, hogy az égiek kegyesek a halásziakhoz. A MACEC Kupán hét nemzet salakmotorosai indultak, többen közülük hajnalban, vagy később érkeztek meg Halászba, hiszen szombaton a horvát Goricanban GP-tesztverseny volt. Ott a hatalmas esőt megsínylette a pálya állapota és sok volt a bukás. Fazekas Dennis, a nagyhalászi klub magyar bajnoki címvédője is esett egyet és bár fájlalta a vállát és a csipőjét indult a hazai versenyen. A kilencedik futamban eldőlt hogy már csak egy százszázalékos motoros lehet, hiszen akkor a két hat pontos közül a lengyel Robert Chmiel legyőzte az ukrán Marko Levishynt. Akkor történt a verseny egyetlen bukása, sajnos a szlovák Patrik Burik rosszul járt mert nagyon megütötte a kulcscsontját és a fejét. Végül mentő vitte el, helyét a tartalék Füzesi Richárd kapott lehetőségeket.

A tizenhatodik futamig minden rendben volt, aztán villámlás kiséretében megérkezett az eső. Egy futam még lement a szakadó esőben, utána a versenybizottság úgy döntött, hogy vége a versenyek és tizenhat futam alapján hirdettek eredményt. Chmiel maradt veretlen, a második helyem honfitársa Patryk Rolnicki zárt   a harmadik Levishyn lett. A magyarok közül Fazekas Dennisnek nem jött ki a lépés  nyolc ponttal a hatodik helyen zárt az ugyanennyi pontot motorozott Magosi Norbert mögött. Bárány Márk a 15 helyen végzett.

Ilyen még nem volt a halászi pályán: a díjátadó a depóban volt, itt kapták meg serlegeiket a dobogósok.

MACEC Kupa

1. Robert Chmiel (lengyel) 12, 2. Patryk Rolniczki (lengyel)11, 3. Marko Levishyn (ukrán) 10,  4. Piotr Piór (lengyel) 9, 5. Magosi Norbert 8, 6. Fazekas Dennis 8, 7. Vitaliy Lisak (ukrán 8), 8. Bartosz Curzytek (lengyel) 5, 9. Andrei Popa (román) 5, 10. Milen Manev (bolgár) 4, 11. Jan Jenicek (cseh) 4, 12. Patrik Búri (szlovák) 3, 13. Bruno Belan (cseh)  3, 14. Patryk Zielinski (lengyel) 2, 15. Bárány  Márk 2, 16. Jaroslav Petrák (cseh) 2.

Vélemény, hozzászólás?