A sajnálatos bukás közbeszólt – MACEC Kupa

Lengyel siker a MACEC kupán. Emlékezetes szezonnyitó volt vasárnap délután a Nagyhalász Speedway Ringen.
Csehország, Svédország is felkészült, igazi klasszist küldenek Nagyhalászba! Individual Speedway Euro Championship QR 4
Mutasd mindet!

A sajnálatos bukás közbeszólt – MACEC Kupa

Nem sok hiányzott ahhoz, hogy a parádés idei programmal bíró Nagyhalász Speedway Ringen mind a tervezett húsz futamot megrendezzék. A vasárnapi MACEC Kupán hét nemzet vaspapucsosai versengtek. Az aznapra ígért nagy eső sajnos mégis megérkezett az oválra. A tizenhetedik futamban már esett, utána szakadt. 

Veretlenül nyert a győztes

A versenybíróság döntött, és rövid várakozás után leglogikusabbnak tűnő megoldásként véget vetett a viadalnak. Így tizenhat kör után hirdettek végeredményt, a győzelmet a négy kör után egyedüli százszázalékos lengyel Robert Chmiel szerezte meg honfitársa, Patryk Rolnicki és az ukrán Marko Levishyn előtt. A díjkiosztó nem a megszokott ceremónia kíséretében a depóban volt. 

Díjkiosztó a depóban: a győztes Chmiel (középen), a második Patryk Rolniczki (balra)) és a harmadik Marko Levishyn (11) | Fotó: Mán László

 

– Fegyelmezett versenyzőkkel, hozzáértő tisztségviselőkkel és pályamunkásokkal remek versenyt lehet rendezni – kezdte visszapillantását a vasárnapi versenyre Albók József, a Nagyhalász Speedway Ring tulajdonosa, a klub vezetője. – Tartottunk az esőtől, ezért felgyorsítottuk a versenyt, amit lehetővé tett a remek állapotú pálya. Egy óra tíz perc alatt tizenhét futam ment le, pörgött minden. Sajnos Patrik Búri sérülése közbeszólt, amennyiben nincs a hosszú kényszerszünet, bizonyára mind a húsz futam lement volna. Sajnos nem így történt, sérült versenyzőnknek pedig mihamarabbi felépülést kívánunk.

– Egyszer már halasztani kellett versenyt, de először ért idő előtt véget. A versenyzők is tudomásul vették, pedig többeknek még a hátralévő három futamban lett volna esélye három-három pontot begyűjteni. Így például Fazekas Dennisnek, aki végül nyolc ponttal zárt. A szurkolók is elégedetten távoztak, mert látták, hogy a versenyzők odatették magukat, látványos futamokat produkáltak. Úgy, hogy többen, köztük Dennis, aznap érkeztek meg a goricani tesztversenyről – így Albók József. 

Jöhet az Eb-kvalifikáció

A nagyhalászi ovál tehát túl van a sokáig emlékezetes idei premieren. A következő viadal május 21-én a felnőtt egyéni Európa-bajnoki kvalifikáció lesz. A klub magyar bajnokának, Fazekas Dennisnek nem csak a hazai pályán kell majd bizonyítani, mert a klub versenyzőjeként több kihívás vár rá. Például kontinensbajnoki kvalifikációk, illetve a legközelebbi verseny, a szombati Grand Prix első fordulója. Ennek Gorican a házigazdája, és egyelőre csak tartalékként tag a világbajnoki sorozat nyitófordulójának mezőnyében. Már ez is hatalmas elismerése a klubnak. 

Individual Speedway Euro Championship QR 4

Vélemény, hozzászólás?