Lengyel győzelem a MACEC Kupán, 2020 07.18. Szombat – Remek versennyel indult a szezon

2017.06.10. U21 Európa Bajnokság - Nagyhalász Speedway Ring
Ne aggódj anya, jól vagyok!
Európa-bajnoki finálé… A jövő sztárjai Nagyhalászban – Salakmotoros U21 EB döntő –
Mutasd mindet!

Lengyel győzelem a MACEC Kupán, 2020 07.18. Szombat – Remek versennyel indult a szezon

Júliusban idénnyitó? Sajnos igen. A koronavírus-járvány miatt július 18-án rendezhették idehaza az első salakmotorversenyt.

A MACEC Kupa első fordulójának házigazdája a Nagyhalász Speedway Ring volt, és bár délelőtt szemerkélt az eső, a verseny ideje alatt nem volt csapadék. Volt viszont komoly mezőny, hét országból érkeztek motorosok.

Magyar szempontból nem indult jól a verseny, Magosi Norbert az első futamban összeakadt a lengyel Wojdylóval, és a bukás után az ukrán Levyshyn eltalálta a magyar fiú lábát. Magosit kórházba kellett szállítani. 

 

 

A folytatásban is több volt a bukás, a biztonságos pálya légzsákjai viszont tették a dolgukat, súlyos sérüléseket megelőzve ezzel. Magosi helyére a tartalék, Fazekas Dennis állt be, majd debütált a friss 500 ccm-es vizsgát tevő 16 éves Füzesi Richárd is.

 

 

 

Mindketten remekül szálltak be, Fazekas három futamot is megnyert, kétszer pedig második lett, míg Füzesi pontokat szerzett.

A magyarok közül Kovács Roland és Bárány Márk is ünnepelhetett futamgyőzelmet.

A lengyel Mateusz Cierniakot viszont nem lehetett megállítani, öt futamból ötöt nyert, és összetettben az élen végzett Fazekas Dennis és Milen Manev előtt. 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?