Salakmotor: szombaton a világ újra Nagyhalászra figyel!

Rekordszámú néző várható – GP-kvalifikáció
Mindenki egy ellen: ki győzi le Kuberát?
Mutasd mindet!

Salakmotor: szombaton a világ újra Nagyhalászra figyel!

Megígérte, megvalósította, majd meg is ismételte: Albók József, a Nagyhalász Speedway Ring tulajdonosa világversenyt ígért a Szabolcs megyei oválra, amikor megálmodta, majd meg is valósította a rétközi kisvárosban a salakmotorpályát.

A Nagyhalász Speedway Ring átvette a vezető szerepet a térségben az egykoron nagyon sikeres Nyíregyházi Volántól, és nemcsak országos szinten vívott ki magának azonnal elismerést, hanem a folyamatos munka és a folyamatos fejlesztések jutalmaként a nemzetközi elit is gyakori vendég a stadionban.

 AJÁNLÓ
„A nagy álmunk az, hogy világversenyt hozzunk Nagyhalászba”
Salakmotor: lengyel siker a nagyhalászi Eb-selejtezőn

Ahol idéntől négy darab 25 méteres oszlopról megoldják a villanyvilágítást, és az esti, villanyfényes futamokkal még különlegesebb versenyeket rendeznek majd a festői környezetben, a tipikus rétközi tájon megépített, ráadásul horgásztavak által átölelt pályán.

A pandémiás évek után 2022-ben beindult a nagyüzem (a tavaly megújított nemzetközi licensz három évig érvényes): áprilisban megrendezték a MACEC-kupát hét nemzet vaspapucsosai között, májusban a felnőtt egyéni Európa-bajnoki kvalifikáció utolsó körét rendezték meg Nagyhalászban, ahol a Páros Európa-bajnokság egyik elődöntője és az U19-es kontinensviadal döntője is otthonra lel még idén.

Albók József: megígérte, megvalósította

 

A Speedway Ring egy nemzeti bajnoki futamot is megrendez, de június 11-én a legrangosabb magyarországi salakmotoros eseményre, egy Grand Prix-kvalifikációra kerül sor!

A sportágban a GP a világbajnoki sorozat, a szériák szériája, és a muracsányi (goricani) GP-versenyen  bemutatkozhatott a helyi klub a magyar bajnoki címet korábban megnyerő versenyzője, Fazekas Dennis!

Nem lesz hiány neki és a nemzetközi salakmotor szerelmeseinek sem ismerősökben: tizennégy ország tizenhat versenyzője között Grand Prix-győztes, junior-világbajnoki érmesek és nemzeti bajnokok is megtalálhatóak, a magyar színeket Fazekas Dennis és Bárány Márk képviseli. A verseny első négy helyezettje kvalifikálja magát a következő körbe, a Grand Prix Challenge-be, tehát hatalmas küzdelmeket élvezhetnek a nézők, húsz futamon át.

 

„A mezőny kilenc helyen megegyezik a legutóbbi nagyhalászi világeseménnyel, így több becsületbeli ügyet is rendezniük kell egymás között a feleknek, biztosan többen is szeretnének elégtételt, revánsot venni. Az Eb-n láthattuk, hogy a magasan képzett vaspapucsosok minden egyes négyzetcentiméterért öldöklő csatát vívnak, így nem maradhatott el a test test elleni küzdelem, s nemegyszer a kemény kontaktus sem. Emlékezzünk vissza a Berntzon, Kubera; a Berntzon, Levisin vagy a Milik, Bellego ütközetekre, amelyek szerencsére sérülés nélkül értek véget. De ezek a parázs csaták most is előre borítékolhatók. A derbi számtalan izgalmat, férfias játékot ígér” – olvashatjuk a rendezvény hivatalos FB-oldalán.

 

A tartalék versenyző a magyar Füzesi Richárd, a szakértők szerint a továbbjutásra a legesélyesebb a francia David Bellego, az ukrán Marko Levisin, a lett Jevgenijs Kostigovs, a nagyon népszerű cseh motoros, Václav Milík és a svéd Oliver Berntzon; a verseny favoritja pedig a lengyel Dominik Kubera.

A rutinos brit Chris Harris, a tehetséges dán Patrick Hansen vagy a szlovén Nick Skorja továbbjutása sem számítana bombameglepetésnek, és ne feledjük el, hogy szinte ezen a villámgyors, előzésekre tökéletesen alkalmas pályán nőtt fel a rendre bizonyító Fazekas Dennis!

A verseny szombaton 15.15-kor rajtol, az edzés pedig 10.30-kor, a 14 év alatti gyerekek számára a belépés ingyenes!

A Nagyhalász Speedway Ring hátralévő idei versenyei
Június 11.: Grand Prix-kvalifikáció
Július 9.: Páros Európa-bajnokság, elődöntő

Szeptember 17.: U19-es Európa-bajnokság, döntő
Október 29.: Magyar–szlovén bajnoki futam

 

Vélemény, hozzászólás?